Infrastrukturális fejlesztéssel a nyitott, többfunkciós iskoláért

2009. július 12. 15:31 - Myself06



A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.
 
Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata (8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 93.) az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Infrastrukturális fejlesztéssel a nyitott, többfunkciós iskoláért” című NYDOP-5.3.1/2/2F-2f-2009-0002 jelű pályázatát a Regionális Operatív Programok Irányító Hatóság vezetője 200.000.000 Ft támogatásra érdemesnek ítélte.
 
A projekt főbb adatai:
Projekt címe: „Infrastrukturális fejlesztéssel a nyitott, többfunkciós iskoláért”
Kedvezményezett neve: Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzata (8315 Gyenesdiás, Kossuth Lajos utca 93.) Képviseli: Gál Lajos polgármester
Közreműködő Szervezet: VÁTI Kht. Nyugat-dunántúli Területi Iroda,
A projekt teljes elszámolható költsége: 250.000.000 Ft.
Támogatás mértéke: 80%
Kivitelezés költsége: 238.000.000.-Ft + ÁFA, amelyet az önkormányzat plusz önerő bevonásával egyenlít ki.
 
A pályázat célja a Gyenesdiási Általános és Alapfokú Művészeti Iskola infrastruktúra fejlesztése, a mai, modern 8 évfolyamot ellátni képes intézményért. Továbbá az iskola művészeti-, és a térségben egyedülálló öko-tevékenység folytatásához szükséges helyiségek, feltételek biztosítása, mely révén a gyermekek számára egy egészséges, modern, méltányos oktatási környezet alakul ki, mely egyben a pedagógusi munka minőségének javulását, az egészségre nevelés folytonosságát biztosítja.
 
Pályázat során megvalósuló infrastrukturális fejlesztés: a meglévő intézmény energiatakarékos bővítése, funkcionális infrastruktúrafejlesztése az alábbiak szerint: A földszinten:aula, néptáncterem, számítástechnika terem, szertár, könyvtár, olvasóteremmel, és adatfeldolgozó helyiséggel. Az emeleten: csoportszoba, 2 tanterem, nevelőtestületi szoba, igazgatói-, igazgatóhelyettesi-, gazdasági iroda, ügyviteli iroda. Tetőtérben: ének-zene terem, technika terem.
Akadálymentesítés során biztosítva van minden – régi és új – épületrész valamennyi fogyatékosságra kiterjedő akadálymentesítése.
Kiegészítő tevékenységként IKT komplex eszközrendszerének fogadására alkalmas intézményi környezet kialakítása, egy kisebb parkoló-férőhely, valamint az eszközbeszerzés jelenik meg.
IKT környezet kialakítása során a tantermek és közösségi termek erős- és gyengeáramú strukturált kábelezése és tantermenként, közösségi termenként 2 kiállás kialakítása valósul meg a pályázat segítségével.
Parkoló férőhely: az épület déli oldalán egy kisebb 36 férőhelyes parkoló kerül kialakításra, mely mozgássérült részére 1 db férőhelyet is tartalmaz.
Eszközbeszerzés: az infrastrukturális fejlesztés következtében létrejövő helyiségek berendezését, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek neveléséhez-oktatásához szükséges eszközbeszerzést valósítunk meg.
 
A projekt és az infrastrukturális fejlesztés hatására kialakul a 8 évfolyamot maradéktalanul ellátó általános iskola, az alapfokú művészeti tevékenységek ellátását biztosító helyiségek, beszerzésre kerülnek a szükséges eszközök, továbbá az ökoiskolának való teljeskörű intézményi megfelelés következtében az intézmény a gyenesdiási öko-óvodából (Zöld Ovi) kikerülő tanköteles korú gyermekek részére biztosítja a környezeti nevelés folytonosságát, a környezettudatos életmód kialakítását.
 
Hiperhivatkozás az alábbi linkekre:

 

 

 

1 komment
Címkék: iskolavezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://gyenesiskola.blog.hu/api/trackback/id/tr161600719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poresz56 2009.12.21. 06:33:40

Igen köszöni minden olvasó, hogy az iskola is használja végre az internet nyújtotta lehetőséget. Az elkészült iskolánk, amelyre büszke lehet az építője, építtetője most már talán egy szellemi műhelyként működik tovább.
süti beállítások módosítása